– Æ blir så lenge det trengs!

14.01.2019

Aud er dama som reiser fra Nord-Norge til Ålesund for å få rettet opp i benlengden av massasjeterapeut Stefan Sundin. Så lenge hun kan huske har hun lagt opp det ene buksebenet på alle buksene sine. Det slipper hun nå!

- Benlengdeforskjellen har gitt store smerter i hoften når jeg går, noe som har gjort at jeg begynte å halte og det ble vanskelig for meg å gå turer, sier Aud. - Mange terapeuter har tidligere påpekt forskjellen i benlengden, men ingen har klart å gjøre noe med det.

- Dette skal vi fikse! var det første Stefan sa til meg, forteller Aud videre. - Da svarte jeg at det er mange som har prøvd før deg, men du skal få gjøre et forsøk. Svensken skuffet ikke, ler Aud, - allerede etter første behandling merket jeg stor bedring! Jeg har også vært mye plaget med hodepine, noe som også forsvant etter at jeg begynte i behandling ved Ålesund Massasjeterapi.

- Det er langt å reise til Ålesund for å få behandling når en bor i Nord-Norge, påpeker Sundin, - derfor spurte jeg Aud hvor lenge hun kom til å gå i behandling.

- Æ blir så lenge det trengs! svarte Aud, som alltid planlegger timene etter når hun skal besøke familie på Sunnmøre.  

Det ene fører til det andre...

- Fordi alt i kroppen henger sammen var benlengdeforskjellen også en bidragende årsak til Auds hodepine, forteller Sundin. - Dette er på grunn av at venstre skulder dras opp for å kompensere for den venstre hoften som tipper fremover. Noe som fører til spenning i venstre skulder og nakkemuskulatur og forårsaker hodepine.

- At venstre hoft tipper fremover kommer av spenningene i muskulaturen som skaper bevegelse i hoften, både i hofteleddbøyerne og setemuskulaturen. Denne tippen i hoften er grunnen til at det venstre benet blir lengre, sier Sundin. - Gjennom å slippe på spenningen i hofteleddbøyerne får vi tilbake balansen i hoftene og Aud får like lange ben, sier Sundin.

- Dette er helt typisk for mennesker som har stillesittende arbeid med lite bevegelse, eksempelvis på kontor, sier Sundin. 

– Hofteleddbøyerne og muskulaturen i setet stivner og musklene i baksiden av lår blir kortere, dette kan også gi plager i korsrygg og rygg. Løsningen for slike smerter ligger i å få stram og vond muskulatur i hoftene til å slippe ved å behandle triggerpunkt. I behandlingsformen massasjeterapi fokuseres det på den underliggende muskulaturen og bindevevet.

De fleste har benlengdeforskjell

- For de aller fleste er det ene benet lengre enn det andre, ofte uten at en selv er klar over det. - Å slippe på spenninger i hoftemuskulaturen og rette opp i benlengden er derfor det første jeg gjør i oppstart av behandlingsløp med alle nye pasienter, forteller Sundin. - Begynnelsen på mange typer smerter kommer nemlig herfra. Skjevheten blir kroppens nye normal og en legger til seg uvaner i måten å bevege seg på for å unngå smerter, som for eksempel halting. Dette fører igjen til nye problemer og mer ubalanse i kroppen. 

Bildene viser Auds benlengdeforskjell før og etter behandlingstimen. 

En hjelpsom torturist

- Jeg kaller Stefan for en hjelpsom torturist, ler Aud, - ondt skal ondt fordrive! I tillegg til resultatene som massasjeterapi gir, setter jeg stor pris på humoren og de gode samtalene i behandlingsrommet. Alt går bedre med et smil! 

For timebestilling eller mer informasjon: Send melding via Facebook eller telefon 407 20 850.