Kom med stive legger, ble også kvitt snorkingen!

26.09.2018

Smertefulle stive legger ble en stor frustrasjon for Jan Arve Riise da han ikke lenger kunne gå i fjellet sammen med kona. Tilfeldigvis fikk han en anbefaling om å gå til behandling hos massasjeterapeut Stefan Sundin. Ikke visste han at også snorkingen hans skulle forsvinne da han bestilte sin første time hos Ålesund Massasjeterapi! 

Overraskende resultat

- Smertene ble et stort irritasjonsmoment og noe som gikk utover livskvaliteten min, sier Jan Arve Riise som har dyrket lidenskapen å gå i fjellet sammen med kona i årevis. I mai satte leggene en stopper for dette. - Jeg tok kontakt med lege, men fikk ikke noe annet råd enn å vente til det gikk over og ta smertestillende.

I en samtale mellom Jan Arves kone og hennes venninne kom stjernetipset om å kontakte Stefan Sundin, noe som raskt viste seg å gi resultater. - Resultatet som Stefan har oppnådd er helt utrolig, forteller Jan Arve, - etter bare fem behandlinger kunne jeg gå på fjelltur igjen!

- Ikke nok med det! ler Jan Arve, - snorkingen min forsvant! Det kan forklares ved at triggerpunktene som Stefan behandlet også har innvirkning på pustemuskulaturen, og dermed ble det slutt på snorkingen. - Som en takk strikket kona mi ullstrømper til Stefan! legger Jan Arve til. 

Psyken styrer mye over kroppen

- Selv om Jan Arves smerter oppsto en tilfeldig dag i mai, er dette noe som kroppen har bygd opp over tid, forteller massasjeterapeut Stefan Sundin. - Slik virker kroppen for oss alle. Det er mye som spiller inn, for eksempel kosthold, fysisk aktivitet og hvordan vi har det i livet. Dersom vi stresser eller engster oss for noe vil kroppen til slutt gi utrykk for dette fysisk.

- Det viktigste vi kan gjøre for kroppen er å komme raskt til behandling før smertene forverrer seg og ikke tro at problemet forsvinner av seg selv. Psyken styrer mye over kroppen, og derfor vi må se på det store bildet for å finne sammenhengen og årsaken til smertene.

Humor og psykologi

- Det er også mye psykologi i behandlingsrommet hos Stefan, sier Jan Arve med et smil. - Her er det rom for gode samtaler og en kan stille de spørsmålene en lurer på. Stefan viser en oppriktig interesse og spør alltid hvordan jeg har det, samt hvordan det har gått siden forrige behandling. Dette gjør også noe med min egen bevissthet rundt kropp og sinn. Det er høyt under taket, med mye latter og humor! Jeg kan anbefale Stefan Sundin på det varmeste, avslutter Jan Arve, - i tillegg til å gi meg tilbake livskvaliteten har han bedret søvnkvaliteten for både kona mi og meg!