Smertefri etter årevis med plager i knær, hofter og nakke

05.11.2018

Smerter i knær og hofter hadde plaget Laila Bårdsnes i årevis før hun oppdaget Ålesund Massasjeterapi. Nå ler hun av å tenke tilbake på at hun måtte gå baklengs for å komme seg ned fra fjellet! Ikke nok med det, nakkesmertene etter 40 år som frisør er borte, og hun har ikke lenger behov for smertestillende medisiner. 

Livredd for nakken

Grunnen til at Laila bestilte sin første time med massasjeterapeut Stefan Sundin ved Ålesund Massasjeterapi var smerter i knær og hofter. Smertene satte begrensninger for bevegelse, fjellturer og trening. Kroppen krevde dessuten smertestillende medisiner for å klare arbeidsdagen.

Laila har jobbet som frisør i 40 år, et statisk yrke som har gitt henne plager med nakkesmerter i tillegg til å belaste knær og hofter. - Nakken har jeg vært livredd for, forteller Laila. - Mange har prøvd å fikse den, men det har alltid vært behandling med knekking og hardføre bråe bevegelser. Dette resulterte i svimmelhet, kvalme og sykemeldinger. Dette gjorde meg redd og skeptisk til flere behandlinger.

- Stefan knekker ikke, men likevel får han bort nakkesmertene, forteller Laila videre. - I første behandlingstime sa jeg til Stefan at dersom han fikk orden på knær og hofter kunne vi prøve nakken etter det, ler hun. - Nå er knær, hofter og nakke smertefri, og jeg har sluttet helt på smertestillende medisiner.

Kroppen avhengig av vedlikehold

- Laila er på mange måter et levende bevis på at kroppen trenger service og vedlikehold på samme måte som vi vedlikeholder bil, båt og hus, sier Sundin.

- Nå går jeg til behandling 1-2 ganger i måneden for å vedlikeholde, sier Laila, - jeg kjenner at det er godt å løse opp i spenninger og stive muskler for å fungere optimalt i jobb og fritid. Slik unngår jeg også å få tilbake smertene. Jeg har dessuten lært at det ikke nytter å vente dersom jeg kjenner på noe, men heller bestille en time for å løse opp før det forverrer seg. 

«Satan på loftet»

- I starten var det mye å ta tak i før spenningen i de stive musklene ville slippe. Da gikk vi i gang med dobbeltimer og behandlinger flere ganger i uken, forteller Laila.

- Behandlingen var veldig vond i begynnelsen og jeg ga derfor Stefan kallenavnet «Satan på loftet» ler Laila, - dette er langt fra en koselig avslappende massasjetime! Her får du virkelig resultater!

- En muskel som har det bra er ikke vond, sier Sundin som forøvrig har fått mange kallenavn de siste årene, både «Snåsasvensken» og «Mørkets fyrste». - Stive muskler derimot kan være svært smertefulle og må løses opp for å fungere smertefritt. - Mitt første mål med nye pasienter er alltid å jobbe bort smertene. Mindre smerter gjør det lettere å få resultater på resten av behandlingen.

- Fokuset i mitt arbeid er alltid at den som går ut døren etter en behandlingstime hos meg skal ha det bedre enn da hun/han kom inn, sier Sundin.

Smerter - stress for kroppen

- Smerter er også en form for stress for kroppen, sier Sundin. - Det går utover energi, søvn, humør og livskvalitet. - Det er svært tungt å fungere med smerter.

Kroppen legger seg til uvaner og finner nye måter å bevege seg på for å unngå smertene, noe som ofte fører til feilbelastning, slitasje og flere problemer.

- Da jeg gikk turer med venner, fikk jeg ofte spørsmål om jeg hadde vondt i foten og kommentarer på at jeg haltet. Det hadde jeg ikke tenkt på selv, men det var nok for å unngå smertene, forteller Laila. - Nå kan jeg bruke knær og hofter smertefritt. Jeg har begynt å stå på ski igjen, praktiserer yoga og jeg har akkurat begynt på bodypump! Alt dette var utenkelig for en tid tilbake.

- Jeg husker godt da jeg skulle gå ned bratte bakker fra fjellet, ler Laila, - jeg måtte gå både baklengs og sidelengs! Slik er det heldigvis ikke nå lenger. 

For timebestilling eller mer informasjon: Send melding via Facebook eller telefon 407 20 850.