Stresskroppen – Hva gjør den med deg?

16.09.2018

I en hektisk hverdag er stress noe de fleste opplever. Vi kan kjenne oss overveldet av krav fra omgivelsene, både i jobb og privat. Det kan føles som vi skal være tilgjengelig døgnet rundt både på e-post og i sosiale medier. Det kan være vanskelig å innhente seg, og vi blir stresset. Hva gjør stress med kroppen din?

Kronisk stress gir konsekvenser for både helse og velvære da det påvirker kroppen negativt. Det går ut over både humør, hukommelse og søvn, i tillegg til de fysiske plagene som spenninger i nakke, skuldre og rygg, samt hodepine, migrene og brystsmerter.

Dersom kroppen er stresset over lengre tid kan det skade organer og celler og gi langvarige plager i muskler og ledd.

Smerter i nakke, skuldre og rygg

Stress fører svært ofte til muskelspenninger da blodtilførselen til musklene reduseres. Muskelspenningene setter seg i kroppen, særlig som smerter i nakke, skuldre og rygg. Detter påvirker også de musklene som styrer pusten, og en kan oppleve å bli kortpustet. Når vi stresser, spenner vi oss og går mer krumrygget, noe som kan forverre smertene og gjøre musklene enda stivere.

Hvordan kan massasjeterapi hjelpe?

Daglig ser massasjeterapeut Stefan Sundin ved Ålesund Masasjeterapi konsekvensene av hvordan kroppen påvirkes av stress. - Det eneste fokuset jeg har er at pasienten skal gå ut fra klinikken med mindre smerter og ubehag enn da hun eller han kom inn, sier Sundin.

Massasjeterapi er en behandlingsform som lindrer smerte og bedrer kroppens funksjon ved å løse opp spenninger og ubalanse i kroppen. Alle typer muskel- og leddplager kan behandles ved Ålesund Massasjeterapi.

For å oppnå resultater fokuseres det på den underliggende muskulaturen og bindevevet. Alt i kroppen henger sammen, både fysisk og psykisk, og det er ikke nødvendigvis der vi kjenner smerten at problemet faktisk ligger.

- To av de største grunnene til sykemelding i dag er muskel- og skjelettplager og stress, noe som uten tvil henger sammen, avslutter Sundin.

Ønsker du å prøve massasjeterapi som behandlingsform?

For timebestilling eller mer informasjon: Ta kontakt på Facebook eller tlf. 407 20 850. 

Du finner Ålesund Massasjeterapi i Daaeskogen Næringsbygg, 3. etasje. Langelandsvegen 17, 6010 Ålesund.