Trodde han måtte leve med det – Fikk hjelp etter 23 år

12.10.2018

Allerede etter første behandling ved Ålesund Massasjeterapi fikk Kjell Harsvik en helt ny hverdag. I 1995 oppsto en nerveskade i foten. Dette bremset signalene til muskulaturen som bøyer foten oppover og gjorde at Kjell ofte snublet og falt da han gikk. 

Ønsker at jeg hadde møtt Stefan tidligere

- Måten Stefan ser og behandler kroppen som en helhet har gjort underverker for meg, sier Kjell. - Ved å justere beinlengden og lette opp i den stive leggmuskulaturen var det meste gjort! Jeg ønsker at jeg hadde jeg møtt Stefan tidligere!

- Jeg har snublet og ligget langflat så mange ganger at jeg har lært meg teknikker for å falle. Etter at jeg fikk hjelp med Stefan, har jeg ikke snublet en eneste gang! forteller Kjell. - Behandlingen jeg får ved Ålesund Massasjeterapi øker livskvaliteten min betraktelig. Nå kan jeg gå uten å være redd for å falle.

- Det skulle ikke mer til enn en liten forhøying i underlaget før jeg snublet og falt, eksempelvis en fortauskant eller dørstokk. Trapper og ujevnt terreng har vært særlig vanskelig da jeg måtte fokusere og passe på for hvert steg jeg tok. 

Hva er droppfot?

Droppfot forårsakes av en lammelse av strekkemusklene i fotleddet. Foten henger da slapt ned på grunn av skade i nerveforsyningen til den muskulaturen som bøyer foten oppover.

- Selv om vi ikke alltid kan reparere en skade, kan vi med massasjeterapi gjøre situasjonen svært mye bedre, fastslår massasjeterapeut Stefan Sundin.

Ubalansen som oppstår i musklene gjør at Kjell og andre med samme problem ofte er plaget med sterke kramper i leggmuskelen.

- Krampene er sterkt redusert nå som jeg går jevnlig i behandling, forteller Kjell.

Alt i kroppen henger sammen

- I tillegg til å holde foten ved like, jobber vi nå med stiv nakkemuskulatur og tinnitus. Fordi alt i kroppen henger sammen, vil behandlingen av Kjells nakke også påvirke droppfoten positivt grunnet en rettere kroppsholdning, avslutter Sundin.

- Jeg anbefaler Stefan Sundin på det sterkeste! Min kone og vår sønn går også i behandling ved Ålesund Massasjeterapi. Her er det hjelp å få! - Kjell Harsvik

For timebestilling eller mer informasjon: Facebook eller telefon 407 20 850.